yoga op bali

Meer over mij

1024 768 Yogatijd
  • 0

Lieve yogi’s,

Hoera, mijn eerste blog berichtje! Ik ben super trots dat Yogatijd nu online is en ik hier mijn verhalen over Yoga kan delen. Eerst vertel ik nog iets meer over mijzelf, zodat je een beetje weet wie je voor je hebt als je straks in de les zit!

Meer over mij…

Ik ben Kelly Post, 30 jaar oud en woon in De Meern, samen met mijn vriend Niels en poes Vosje. We houden allebei enorm van reizen en vooral naar Azie. Ik ben super dankbaar dat we al een aantal reizen naar dit fantastische werelddeel gemaakt hebben.

Naast mijn passie yoga, werk ik als beleidsmedewerker bij een woningcorporatie. Deze combinatie vind ik heel fijn. Op kantoor zit ik vooral in mijn hoofd en met yoga maak ik mijn hoofd weer leeg door goed mijn lichaam en ademhaling aan te voelen.

Maar gelukkig komt er op kantoor ook meer aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers. Daar geef ik binnenkort ook les aan mijn collega’s! Wil jij ook yoga op je werk? Kijk dan hier.

Hoe begon het allemaal?

Yoga en ik ontmoetten elkaar in 2010 bij Yogapoint in De Meern. En dat was, lekker cliché, liefde op het eerste gezicht! Hoewel ik nog weinig bakte van de houdingen en de Ujjaye ademhaling maar raar vond, genoot ik van de combinatie van inspanning en ontspanning.

Mijn ‘practice’ begon, zoals bij de meeste yogadocenten, puur fysiek. Ik werkte fulltime op kantoor en dat vond mijn lichaam niet leuk, in het bijzonder mijn hypermobiele gewrichten. Dor yoga verbeterde mijn houding, verdwenen mijn ‘pijntjes’ en ik werd sterker.

De grondlegger van de vinyasa yoga, Sri Pattabhi Jois zei: “Practice Practice and all is coming”

En dat is wat ik zo fijn vind aan yoga. Zelf heb ik dit ook ervaren. Pas na 2 jaar intensief beoefenen van de asanas, de houdingen, kwam er ruimte voor verdieping van het yogapad. Ik oefende pranayama, ademhalingstechnieken, met plezier en ervaarde de positieve effecten ervan. Pas later richtte ik mij op dhyana, meditatie. En eerlijk is eerlijk, dat vind ik soms nog steeds lastig. Maar zoals alles in yoga; Je kan het niet fout doen, je kan het alleen maar opnieuw proberen, daarom noemen we het ook een ‘Practice’…

Begin 2016 ben ik naar Bali gereisd om een opleiding te volgen tot Vinyasa Flow Yogadocent. Deze internationale opleiding van de Frog Lotus Yoga kreeg ik les van Vidya Heisel en werelds beste anatomiedocent Jennilee Toner, bekend van Ekhart yoga. Het was een hele bijzondere ervaring die mijn leven verrijkt heeft!

Ik ben nu internationaal gecertificeerd door de Yoga Alliance UK en ben trots dat ik nu mijn passie kan delen met jullie! Hopelijk tot ziens in één van mijn lessen!

Namasté,

Kelly